Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
WujekJanek napisał:
Trudno, jestem Polakiem, a Polak umiera stojac.
że niby w kolejce
do NAV?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
wrzeszczot napisał:

Ta Pani po prawej od prezydenta to chyba Michalowa, gospodyni proboszcza z Wilkowyj...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ile to Wam Narodzie Polski trzeba tłumaczyć, że w Polszy
Pan Prezydent to jest od pilnowania żyrandola
podobnie jak w Niemczech, czy w Israelu
a nie od rządzenia
wiem, że skomplikowane, ale oswajajta się z tym
ja się Wam nie dziwię, bo tego to i nawet sam Pan Profesor Prezydent Kaczyński nie wiedział
ale uczta się jednak
pomału jak i języków obcych
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
jasta102 napisał:
a nie od rządzenia
ja się Wam nie dziwię, bo tego to i nawet sam Pan Profesor Prezydent Kaczyński nie wiedział
ale uczta się jednak

A to akurat bardzo trafne spostrzezenie.
Kandydaci na Prezydenta licytuja sie jakich to rewolucyjnych zmian dokonaja, pani Gronnsak wrecz zamierza pisac prawo od nowa (biada nam wszystkim), a tymczasem prawda jest taka, iz wszystko co Prezydent moze (w niektorych przypadkach musi) to
1.Ladnie sie do kamer usmiechac podczas oficjalnych wizyt i spotkan.
2.Wystapic z inicjatywa legislacyjna w trybie bardzo uproszczonym.
3.Zatwierdzic rzad.
4.Mianowac profesora
5.Przyznac i wreczyc order.
6.Skozystac z prawa laski i wypuscic bandziora z wiezienia, lub nawet...
7.Podpisac sie pod aktem wypowiedzenia wojny.
8.... i pare innych tym podobnych rzeczy, ktore Prezydent bardziej MUSI niz MOZE.

Stad tez czytanie programow i obietnic wyborczych kandydatow na Prezydenta musi zaskutkowac gwaltownym atakiem smiechu. A szczegolnie opowiesci dziwnej tresci Pani od parzenia kawy w MSWiA o tym, ze gdyby ona byla Prezydentem, to zadzwonila by do Putina i bez ogrodek mu wygarnela.

Do rozmowy z Putinem w ogole by nie doszlo, gdyz z cala pewnoscia jakis pracownik administracji Kremla poinformowal by Pania Gronnsak iz w Rosji obowiazuje embargo na polskie warzywa, co za tym idzie Jego Wysokosc Wladimir Wladimirowicz z zadnym Polskim Ogorkiem rozmawiac nie bedzie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
a nie od rządzenia
ale uczta się jednak

Mimo to prezydent powinien być wprawny w polszczyźnie a i posiadać szczególne cechy niezbędne do sprawowania tejże funkcji.
Ogółem, wypadałoby aby był reprezentatywny, że przemilczę kwestie reprezentacyjną.
A tu ani jedno ni drugie... cóż, nie liczy się istota rzeczy a medialna kreacja.
A już jeżeli głowa państwa ma tkwić na piedestale jedynie jako „dekoracyjny atut”, niechaj przynajmniej będzie zacna.
A już na pewno nam Szogun niepotrzebny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
lepszy polski ogorek niz duda czosnkowa

A już jeżeli głowa państwa ma tkwić na piedestale jedynie jako „dekoracyjny atut”, niechaj przynajmniej będzie zacna.

a to na krzesle nie wystarczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
syna nie spłodził, domu nie wybudował, dębu nie posadził, prawa jazdy nie zdał, konta w banku nie umiał otworzyć, ale za to chciałby całym Polskim Ludem rządzić i kierować
taki tam jeden mały
tak i Wy
wybitnych Polaków w Królestwie to wybrać nie umieją, a Pana Prezydenta Całego Narodu toby chcieli i umieli naznaczyć
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
napisał:
lepszy polski ogorek niz duda czosnkowa

a to na krzesle nie wystarczy

Dodam jedynie, że lekko obawiam się, iże w czasie kiedy, dajmy na to, pani Ogórek zostałaby prezydentem, słowa pana Sikorskiego o robieniu laski amerykanom mogłyby nabrać znacznie wstydliwszego wymiaru.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
b ardziej bym sie obawial kandydatow pro UPAinskich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok